Pradžia » 2019-05 investicijos

2019-05 investicijos

Pamaniau rašysiu ,,investicijos”, o ne ,,turtas”. Taip tiksliau.

Sumažinsiu šio tipo post’ų dažnį iki vieno kas trimestrą ar ketvirtį. Nematau didelės naudos pernelyg aktyviai stebėti investicijų fliuktuacijas. Juk propaguoju pasyvų investavimą.

Kas naujo: sudalyvau Payseros STO.

Dalyvauju tam, kad būčiau įvykių sūkury ir kad išmokčiau kažko naujo.

DEGIRO: šį mėnesį nieko nepirkau. Teko išgirsti, kad Degiro atsisako, kai kurių klientų iš Lietuvos. Man asmeniškai tokia naujiena nėra skausminga, nes pats planuoju emigruoti, bet norėtųsi, kad Lietuvoje būtų platesnis brokerių pasirinkimas. Skaitant forumus formuojasi nuomonė, kad padoriomis sąlygomis be 10k€ nelabai yra kur pradėti investuoti maloniomis sąlygomis.


Tema BM forume

Įrašai DEGIRO Lietuva grupėje
Vokiškas DEGIRO 05-13
Olandiškas DEGIRO 05-13
05-16 duomenys. Šio mėnesio pelno stulpelio suma yra didesnė už praeito mėnesio stulpelio sumą 91,9€. Didžioji dalis yra to, kad kiek patobulinau skaičiavimus. Manau, realistiška, kad gryno pelno patyriau apie 40
€ . Tai vien iš P2P. Visai puiku. Žiū, kitais metais jau netilpsiu į 500€ lengvatos ribas.

1 – default’ais laikau 90+ d. vėluojančias paskolas. Paskaičiuota su prielaida, kad negrįš 50%. Formulė: (Net outstanding principal + money available to be lent – 50%defaults)
2 – Savy, PK, FinBee ir Bondoros pelnai skaičiuoti naudojant specialią excel skaičiuoklę, kita – rankiniu būdu.
3- Žaidžiant su Payseros excel išrašais, nepavyksta sugaudyti, kiek mano pinigų yra Savy’je, tad darau prielaidą, kad ten dirba vien palūkanos, BEI kažkiek mano lėšų.
4- čia skaičiuoju kitaip: aktyvių paskolų balansas + 50% pateiktų teisminiam išieškojimui.
5- jie nerodo kiek kokių paskolų yra default’inę, bet duoda tokį semi-useless rodiklį kaip ,,pradelsta investicinė suma”. Portfelio vertė, kurią jie pateikia gaunasi, spėju” iškreiptai per didelė. Apie 50% paskolų mano portfelyje yra default. Tad vertę skaičiuoju taip: paimu net outstanding principal, padalinu iš dviejų (nes apie pusę pas mane default’e) ir tada darkart padalinu iš dviejų (nes tarkim, kad 50% default grįš). Suprantu optimistiška, bet just for the sake of the argument. Gautą skaičių laikau kaip tokį, kurio neatgausiu. Jį atimu iš net outstanding principal ir pridedu laisvas lėšas.

Viso įdėta į P2P: 2,883.69€ (-335€) sumažėjo, nes nebuvo depozitų + tobulinau skaičiavimo metodiką

Viso investuota: 3,703.43€ (+165,11€)

Vertė: 4,647.67€ (+318.44€) (pakeisti skaičiavimai kiek išpūtė mėnesio pokytį)

Pastebėjimas: ketvirtąkart darau šią analizę, dar nebuvo, kad nekeisčiau kažko skaičiavimuose. Kaip bebūtų, svarbiausia, kad visur skaičiai panašūs, tad bent apytikrį vaizdą susidaryti galiu nesunkiai.

4 thoughts on “2019-05 investicijos”

    1. O vat nežinau. Domėsiuosi PK IPO, o jei tai nesudomins tai šiuo metu taupau automobiliui. Turi pasiūlymų?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *