Pradžia » 2020 II ketv. investicijų apžvalga

2020 II ketv. investicijų apžvalga

Praėjo 3 mėn. nuo paskutinės apžvalgos. Sekanti rugsėjo pabaigoje.

Trumpai apie dabartinę situaciją: tęsiu praktiką Vokietijos ligoninėje, neurologijos skyriuje. Liepos pabaigoje laikysiu kalbos egzaminą. Planuoju išlaikyti ir apytiksliai nuo rugpjūčio vidurio pradėti dirbti už pinigus 😀

Portfelyje iš esmės neįvyko nieko naujo, kas mėnesį nusipirkau po 6 vnt. iShares Core MSCI World UCITS ETF.

Cash stulpelis tai preliminarus pinigų kiekis, kurį pajėgsiu investuot iš savų pinigų iki įsidarbinant.

Viso investuota: 8549,68€ (+1644,96€ nuo kovo pab.) Realiai buvo nupirkta aktyvų tik už 900€. Praeitoje apžvalgoje apsiskaičiavau (nėra reikalo pasakoti, skaitytojui ir ateities man neaktualu, svarbu šis skaičius teisingas), todėl dabar matote ne +900€, o +1644,96€.

Vertė: 9801,68€ (+2361,65€ nuo kovo pab.). Skirtumas labai didelis, bet suprantamas dėl ETF kilimo iš dugno. Cash’o čia neįtraukiau.

2 thoughts on “2020 II ketv. investicijų apžvalga”

  1. Ar jau susigalvojęs ką su pinigais veiksi pradėjus gauti algą? :)) Nebedaug jau liko ir laukti, tai smalsu bus stebėti kur nutūps jau periodinės portfelio įmokos.

    1. Iš pradžių veiksiu paprastus, nuobodžius dalykus. Reiks įsikurti. Prireiks kažkokių buitinių prietaisų ir pan. (oj kaip pasigendu lygintuvo). Galų gale automobilio. Beje, čia Vokietijoje dauguma butų nuomojami be baldų tai gali tekti ir juos susipirkti (please no).

      Pamenu prieš porą metų, kai jau kaip ir apsisprendžiau emigruot, sakiau sau, kad iš pirmos algos pirksiu ar siūsiuos kostiumą. Dabar, kai jau pirma alga nebe taip toli, šitas tikslas kelia šypseną.

      O periodinės įmokos tūps ten pat (nuoboduuuuuuuu :D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *