Pradžia » 2019-04 turtas

2019-04 turtas

DEGIRO: Neturėjau supratimo ką pirkti šį mėnesį, tad tiesiog nusipirkau dar du vienetus ISHARES CORE MSCI WORLD UCTI ETF. Neturiu strategijos, nemoku susidaryti dollar averaging plano. Teisinu savo aklus pasirinkimus tuo, kad tai tik mano investavimo pradžia bei tuo, kad mano pirkiniai man nekainuoja mokesčių ir long term‘e jie neabejotinai generuos pelną.


Mano vokiškas Degiro
Ir olandiškas
1 – default’ais laikau 90+ d. vėluojančias paskolas. Beje, vasario mėnesio skaičiavimuose, viskas buvo paskaičiuota su prielaida, kad 100% negrįš. Dabar paskaičiavau su prielaida, kad negrįš 50%. Formulė: (Net outstanding principal + money available to be lent – 50%defaults)

– Savy, PK,FinBee ir Bondoros pelnai skaičiuoti naudojant specialią excel skaičiuoklę, kita – rankiniu būdu.

3– Žaidžiant su Payseros excel išrašais, nepavyksta sugaudyti, kiek mano pinigų yra Savy’je, tad darau, kad ten dirba vien palūkanos, BET pridėsiu paskutinio mėnesio investicijas po paskutinio skaičiavimo (t.y. 10 paskolų po 10€)

4– čia skaičiuoju kitaip: aktyvių paskolų balansas + 50% pateiktų teisminiam išieškojimui.

5– jie nerodo kiek kokių paskolų yra default’inę, bet duoda tokį semi-useless rodiklį kaip ,,pradelsta investicinė suma”. Portfelio vertė, kurią jie pateikia gaunasi, spėju” iškreiptai per didelė. Apie 50% paskolų mano portfelyje yra default. Tad vertę skaičiuoju taip: paimu net outstanding principal, padalinu iš dviejų (nes apie pusę pas mane default’e) ir tada darkart padalinu iš dviejų (nes tarkim, kad 50% default grįš). Suprantu optimistiška, bet just for the sake of the argument. Gautą skaičių laikau kaip tokį, kurio neatgausiu. Jį atimu iš net outstanding principal ir pridedu laisvas lėšas.

Bepildant lentelę kilo klausimas, kodėl sumažėjo FinBee portfelio vertė palyginus su kovo mėnesiu, juk formulę vertei skaičiuoti taikiau tą pačią. Atsakymas: šį mėnesį anksčiau laiko grįžo kelios paskolos, gautus pinigus perinvestavau, bet kol kas jie dar laukia, kol pateks pas paskolos gavėją ir bus oficialiai investuoti. Kol kas šie 50€ ,,kabo”. Jie nei yra laisvi investavimui, nei jau investuoti.


https://arturaz.github.io/fintrack/#finbee Informatyvus įrankis. Veikia kol kas tik su FinBee ir keliomis kitomis užsienietiškomis platformomis, bet autorius sakė, kad jei kitos platformos turės duomenų eksportavimo galimybę kaip, kad FinBee, bus galima įrankį įveikdinti ir kitoms platformoms.

Atkreipkite dėmesį, kad parinkau 0% mokesčius, kas nėra visiška tiesa. Valstybei mokesčius mokėjau, bet dabar atsiradu 500EUR lengvatai, to kol kas daryti nereikia.

PK: Šiek tiek neramina žmonių kalbos dėl C kategorijos paskolų. Esu kiek pasimetęs tarp Evaldo Remeikio samprotavimų, kad ilgam laikotarpy C kategorijos paskolos turėtų visvien sugeneruoti didžiausią gražą ir Gintaro Grikšo skaičiavimų, kad šiandien C reitingo paskolos yra vos ,,break even“. Tų diskusijų jau nerandu, bet veiksmas vyksta
https://www.facebook.com/groups/P2PLietuva/ grupėje.

Viso įdėta į P2P 2,918.69€ (+50€)

Viso investuota: 3,538.32€ (+250.24€)

Vertė: 4,329.55€ (+266.44€)

Labai nustebau, kad esu patyręs tiek daug ,,minusinių” mėnesių. Turėdamas laiko tiksliai suskaičiuosiu, kiek procentų pajamų esu sutaupęs per paskutinius kelis metus. Įtariu, kad skaičius turėtų siekti 20%. Per ateinančius kelis metus tikiuosi pastoviai sutaupyti iki 40% pajamų, o dar po kelių metų manau sutaupysiąs iki 70%.

3 thoughts on “2019-04 turtas”

  1. >Gintaro Grikšo skaičiavimų, kad šiandien C reitingo paskolos
    >yra vos ,,break even“
    Butu puiku, kad jei kazkas atrastu tuos paskaiciavimus, pasidalintu. Jei ka, pas mane PK portfelyje neveluojanciu dalis ~ 45%. Raudonu (virs 90 d.) – arteja prie 30%.

    O Gintaras gal irgi bloga turi?

  2. Neteko girdėt, kad turėtų, bet rašo jis solidžiai.

    Pas mane default ~15%, prieš kiek tai laiko dėjau į C viską, bet dabar pasidariau, kad viską dėtų į A su 15%+ :/

  3. Aš irgi iš pradžių dėjau į C, kai dar neturėjau patirties, bet dabar daugiau dedu į A-B su kuo mažesniu proc. ir trumpesniu laikotarpiu (stengiuosi iki 36 mėn.) – geriau mažesniais žingsneliais, bet stabiliau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *