Pradžia » 2020 I ketv. investicijų apžvalga

2020 I ketv. investicijų apžvalga

Praėjo kiek daugiau nei 3 mėn. nuo paskutinės apžvalgos. Sekanti birželio pabaigoje.

Trumpai apie mano dabartinę situaciją. Nebedirbu, esu praktikantas ligoninėje Vokietijoje (būsiu juo tol, kol išlaikysiu profesinės kalbos egzaminą ir galėsiu dirbti gydytoju). Pajamų nebeturiu. O dabar yra pats laikas kuo daugiau pinigų sudėti į ETF’us. Laisvų pinigų pertekliumi pasigirti negaliu, nes reikia pragyventi, o kartoju, pajamų nebeturiu. Ką darom? Stabdom autoinvestavimą P2P platformose ir viską kas grįžta dedam į ETFs.

Bondoros įspėjimas prieš išsigryninimą. Pinigai grįš ne lump sum principu, o dalimis. Ok, prielaidų nedarau.

Beje, praktikai gavau stipendiją (poabsolventinė Erasmus+ stipendija vadinasi) 1950€ trims mėnesiams. Beveik visą ją kaliau į Bondora G&G. Mano paskaičiavimais turėjau nepražūti net tiems pinigams strigus. Visgi dabar viską withdrawinu iš ten, noriu turėti paruoštą cash, kad ramiai dėčiau kas mėnesį į ETFs (kartu su pinigais grįžtančiais iš kitų P2P platformų, kuriose auto-investavimą sustabdžiau). Šita istorija su Bondora prigrūsta emocijų, norėjau spaust maksimumą, nelaikyti pinigų skirtų pragyvenimui dykai. Tokį rizikingą pinigų įdarbinimą teisinau tuo, kad neturiu jokių įsipareigojimų, mano mėnesinės išlaidos beviltiškai mažos (pora šimtų eurų, nes ligoninė duoda maistą ir kambarį).

Nuotaika nebloga. Puikus laikas pasistengti kuo daugiau pinigų sumesti į akcijas, tą aktyviai ir darysiu, tuo pačiu sumažės ir per didelė mano portfelio dalis P2P platformose.

Cash stulpelis tai preliminarus pinigų kiekis, kurį pajėgsiu investuot iš savų pinigų. Primečiau, kad tai 1500€. Tikiuosi, kad iki išsenkant šitiems pinigams pavyks pradėti dirbti.

Viso įdėta į P2P ir NT sutelktinį finansavimą: 2739,68€ (-973,4€)

Viso investuota: 6904,72€ (+787.03€ nuo gruodžio). Realiai buvo nupirkta aktyvų už 1700€, tačiau beveik tūkstantį suvalgė krintančios rinkos.

Vertė: 7440,03€ (+149,51€ nuo gruodžio). Nustebau, kad pokytis yra teigiamas. Cash’o čia neįtraukiau.

7 thoughts on “2020 I ketv. investicijų apžvalga”

  1. Ačiū už įrašą.

    Jeigu nėra asmeniška ir nesunku, gal gali plačiau apie sprendimą vykti į Vokietiją? Čia laikina praktika ar ilgesniam laikui (turbūt ilgam)? Kodėl taip padarei? FIRE ar kiti motyvai? Vienas?

    Deja, dabar daug kam pajamų mažėja, o toks akcijų išpardavimas. Nėra tik už ką prisipirkti gausiai.

    Sėkmės tau!

  2. Jau daugiau nei du metus judu link tapimo gydytoju Vokietijoje (dar vis netampu, reikia kalbos egzaminą įveikti).

    Vyresni kolegos visada sakė ,,GO” ir daugelis kartojo ,,gailiuosi neemigravęs” tai nusprendžiau ale pasimokyt iš kitų žmonių klaidų ir emigruot. Visgi svajot du metus buvo žymiai lengviau nei tai įgyvendint 🙂

    Kaip minimum liksiu kol pasieksiu FIRE 😀 Kiti motyvai (visgi pagrinde materialiniai) ir taip, vienas (iš dalies pliusas, bet man minusas).

  3. Kuo didesnis portfelis, tuo didesnėmis dalimis grąžina. Taip grįžta nuo 1,7k portfelio: http://prntscr.com/rtfuyo
    Visų pirma pinigai grįžta į ,,main account balance” ir iš ten jau realiai gali išsigryninti (su jų 1€ mokesčiu). Panašu, kad procesas užsitęs.

  4. Sėkmės Jums. Aš praėjau visokį pragarą, bet niekada nedirbau net arti to ką studijavau VU. Dabar save matau per prizmę kažkuo tampančių. Ir tai ne mano naudai. Pavydžiu turintiems profesiją. Žinoma ir save raminu, kad man tikriausiai pasiseks prasisukti taip ir likus prekeiviu. Taip, vienas netapęs gydytoju yra Numavičius, bet kiek baigusių gydytojais netapo niekuo?

  5. Sveikas, labai sauniai viskas atrodo pas pati! Katik pats pradejau investuot visu jusu blogeriu deka!

    Si menesi i P2P platforma imeciau pinigu ir juos isskaidziau per 5 paskolas. Zadu vestis statistika kas menesi, poto kas ketvirti excelyje. Jeigu tarkim viena paskola atnesa po 10ct per menesi. Tai jeigu ivedu kad balandi investavau tarkim 100eu tai geguzes ataskaitoj rasysiu 100eu + kiek palukanu sukaupe per per ta menesi visos paskolos?

    Dekingas uz atsakymus;)

    1. Naujoke,

      Liuks, kad pradėjai. Vienintelis likęs kelias yra priekin :))
      Į klausimą atsakymas būtų kažkas panašaus į ,,taip”. Sekti P2P progresą mano galva yra sudėtinga ir visi tą daro vis kitaip. Aš naudoju portfolio performance programą (nemokama), nes čia gali vienon vieton sudėti visus fin. instrumentus plius programa pati track’ina akciju, ETF’ų, obligacijų ir viso ko kito, ką galima biržose įsigyti, kainas.
      Pats šitą idėją gavau iš šito video: https://www.youtube.com/watch?v=t0A0iAiqIPY
      Užtrukau bent kelias valandas kol viską susitvarkiau ir išmokau, tau gal bus lengviau jei portfelis naujas, nebus tiek info, kurią surašyt į programą reiks.

      Mano unpopular opinion: nemanau, kad verta kas mėnesį sekti investicijų portfelio progresą. Nematau tokio dažno investicijų portfelio sekimo pranašumų prieš sekimą kas 2,3,4 mėn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *