Pradžia » 2021 m. II ketvirčio investicijų apžvalga

2021 m. II ketvirčio investicijų apžvalga

Praėjo 3 mėn. nuo paskutinės apžvalgos. Sekanti apžvalga rugsėjo pabaigoje.

Trumpai apie dabartinę situaciją: auga nepasitenkinimas dabartine darbo vieta (daug budėjimų, nes mažas skyrius ir maža komanda, edukacijos nebuvimas, prastas organizuotumas ir t.t.), tad vis nuoširdžiau svarstau apie darbo vietos keitimą. Lankiausi vienoje gretimo miesto ligoninėje, deja, ten vietos man nėra. Daugiau alternatyvų pasiekiamų iš mano gyvenamosios vietos nelabai tėra, tad vis labiau gresia kraustymasis. Nors tuo pačiu baigiu ir priprasti, tad niekur neskubu, CV siunčiu pavieniui, o ne krūvai ligoninių iš eilės.

Praeitoje apžvalgoje rašiau: ,,Nebekreipiu dėmesio į viršvalandžius”. Nežinau, iš kur tai, bet dabar tai dėmesį kreipiu ir net labai. Viršvalandžių per savo nepilną 9 mėn. karjerą manau turįs apie 150 val, tad namolio mauti stengiuosi laiku. Reikia pripažinti, kad nesu toks produktyvus, koks galėčiau. Dalį laiko investuoju santykiams su bendradarbiais gerinti (t.y. ,,pliurpti”). Taip pat nedidelę dalį darbo laiko pranaršau internete. Iš kitos pusės kitaip ir neįmanoma ar ne? Juk neišlaikysiu dėmesio visą dieną.

Dar šis tas, ne taip ir trumpai, apie dabartinę situaciją. Buvau Maljorkoj, vienas. Dviese būtų buvę žymiai pigiau, nes kambario vienviečio nerasi, vien dviviečiai, mašiną nuomotis ir pigiau dviese, bet galėjau sau leisti keliauti vienas. Buvo balandis, maudytis buvo per šalta. Skaitau apie neurologinių ligų (insultų, epilepsijų, migrenų ir t.t. patofiziologinius mechanizmus (,,patfizė” kaip tai vadinama univere). Vis dar, kaip ir universitete galiu pasakyti, kad ,,nieko nesuprantu”. Žiūriu ir seku EURO 2020. Teko garbė su vokiečiais ir italais žiūrėtį jų komandų varžybas. Varžybų stebėjimas su italais buvo ekstremali patirtis 😀 Dariausi burnos higieną čia (Vokietijoj). 50 € sumoka ligonių kasa, 25 € pats. Pigu. Baiginėju J. B. Peterson’o ,,Beyond order”. Pirma dalis paliko gilesnį įspūdį. Perskaičiau FIRE klasiką ,,Your money or your life”, nieko naujo nesužinojau. Nusipirkau Xbox X, žaidžiu Star Wars Jedi: Fallen Order. Visai nieko, matau, kad gamer’iu netapsiu, bet pirkinio nesigailiu. Nusipirkau automobilį, beveik naują Opel Corsa. Su dideliu ekranu ir Android Auto palaikymu (,,teko” užsisakyt Spotify Premium). Visai nieko, galiu nuvažiuoti į Möhnesee maudytis. Žiūrėsim, kiek atsieis išlaikymas… Ne, nežiūrėsim. Pastaruoju metu mažiau reaguoju į išlaidas (žinoma, ir toliau viską kaip visada registruoju, bet…) ir vis labiau artėju prie Tautvydo Marčiulaičio propaguojamų vertybių (neklauskit kokios jos). Vidinis minimalistas dabar yra kiek užguitas. Na, bet jis netruks grįžt. Jau pilnai įsikūriau, ,,išsiplėčiau” kiek reikėjo, daugiau nebereiks. Pinigus dabar taupysiu, ko gero, tik kelionėms. Ak, beje, pradinis automobilio įnašas suvalgė fin. pagalv. Kaupsma iš naujo.

Žvelgiant į paskutinius mėnesius jie buvo kupini, gyvenimas verda. Visgi nuotaika, neretai slogoka, vis neaplenkia nerimas.

Akį užkabino straipsnis: Provincijoje katastrofiškai trūksta medikų: atvykti dirbti nesuvilioja net įspūdingos algos ir priedai. Mano bendraamžiai, kiek žinau, į provinciją tik iš būtinybės.

Radau porą medikams įdomių blog’ų: Mama, Emigrantė, Gydytoja, bei Pirmų metų rezidentė.

Portfelis per šį ketvirtį pasipilė 45 vienetais IWDA. Kaip ir planuojama, ETF’ų dalis portfelyje pamažu kyla, tuo pačiu P2P – mažėja.

Paskutinių 3 mėn. pajamos: 15 625 € Paskutinių 3 mėn. išlaidos: 13 055€ (8000 € pradinis įnašas automobiliui) Paskutinių 3 mėn. savings rate: 16.5 %

Viso investuota: 16 676 € (+3400 € nuo kovo pab.)

Vertė: 22 134 € (+4 336 € nuo kovo pab.)

6 thoughts on “2021 m. II ketvirčio investicijų apžvalga”

  1. Aciu uz idomu update’a. Situacija pazistama, isidarbini uzsienyje, alga zenkliai pakyla, tuo paciu ir minimalizma islaikyti darosi sunkiau. Norisi visu tu extra patogumu ir zaisliuku, ypac matant kaip daug visko sau leidzia vietiniai kolegos aplink.

    Automobilis, kaip suprantu, issimoketinai? Kokios automobilio lizingo palukanos? Kokia situacija Vokietijoje su keliu mokesciais ir pan?

    1. Jo, ,,lifestyle influence” visu gražumu. Ech, man tai kas. Vaikystėj įsiskiepyto taupumo neišgyvendinsiu, tad netruks ilgai grįžti prie 50% Savings rate.

      Automobilis, jo, išsimokėtinai. Palūkanos 3 proc. nepaisant nemenkos algos ir 40 % automobilio kainos dydžio pradinio įnašo. Paklausu,, kodėl tokios didelės (nelabai orientuojuosi, bet tikėjausi mažesnių) man buvo atsakyta, kad pas juos, tam salone, kur pirkau automobilį, visiems palūkanos vienodos. :/

      Vokietijoje keliai nemokami (ar kažko nežinau?). Dėl taršos mokesčių nieko nežinau. Pakanka žinoti, kad čionykštė sistema, reikalui esant, pinigus iš manęs be problemų išsiurbs, kaip siurbia po 17.5 € per mėnesį iš kiekvieno namų ūkio už žiniasklaidos priemones kaip pvz., TV ar radijas. Sistemai nė motais, kad TV nežiūriu.

  2. O automobilį kodėl tokį brangų? Antrinė rinkoje gi Vokietijoje daug pasiūlymų, už nebrangiai pasiimi ir važinėji, ar norėjosi apsidrausti ir nežiūrėti į senesnes dėl gedimų?

  3. Malonu, kad nemetate rašyti. Apie J. B. Peterson’o knygas – gal pervertintas reikšmingumas. Išlaidos jaunesniems yra svarbesnės ir daugiau ar ilgiau veikiančių emocijų sukelia. O su Jūsų nuomone dėl vaikystėje įskiepyto taupumo nesutikčiau. Toje pat šeimoje viemas užauga taupus, kitas ne. Tai gal labiau vidinė savybė, kiekvienam skirtingai pasireiškianti. Sau vargiai priskirčiau taupumą, greičiau abejingumą pasaulio vilionėms, todėl ir pireikių neatsiranda, o ne save smaugiu taupyti. Dar viena netiesioginiam taupymui imli savybė – socializacijos lygis. Mano jis labai žemas, todėl tai irgi atsiliepia išlaidų nebuvimui. Provincijos gydytojas gali būti reikšmingsnis žmogus aplinkiniams nei tokios pat charizmos ir profesionalumo didmiesčio. Tai gali glostyti savimeilę, ir būti geru pasirinkimu, jei patinka gyventi be minios ir triukšmo. Sėkmės!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *