Pradžia » 2020 III ketv. investicijų ir dar šio to apžvalga

2020 III ketv. investicijų ir dar šio to apžvalga

Praėjo 3 mėn. nuo paskutinės. Sekanti gruodžio pabaigoje.

Trumpai apie dabartinę situaciją: tęsiu praktiką Vokietijos ligoninėje, neurologijos skyriuje. Išlaikiau kalbos egzaminą. Pradedu dirbti ,,ant dienų”. Keista, kad tikslios dienos nežinau. Chefarzt’as kažką derasi su Verwaltung’u (administracija), sakė besitikįs mane įdarbint spalio 1d. Not cool tas ,,tikiuosi pavyks tave įdarbint tada ir tada” vietoj ,,tu gali pradėti tada ir tada”.

Pradėjęs gauti algą žadu ją parodyti, šį tą pakomentuoti, nes pats pakeliui į emigranto gydytojo statusą pasigedau tikslių skaičių apie tai kiek tiksliai gyd. rezidentai Vokietijoje uždirba.

Panaikinau prenumeratos galimybę blog’e, nes manau, kad tokios prenumeratos yra atgyvena ir blogą paprasčiau sekti sekant blogo facebook paskyrą.

Per šį ketvirtį įsigijau 19 vnt. iShares Core MSCI World UCITS ETF. Neslėpsiu – nuobodoka. ,,This is the way”.

Sekantį ketvirtį galimai padidinsiu emerging markets ETF dalį. P2P dalis lai toliau mažėja.

Šį ketvirtį Tautvydas Marčiulaitis https://letaspelnas.lt/ ir savo FB paskyroje parašė eilę įdomių dalykų apie Acc vs Dist finansinius instrumentus bei apie rizikos valdymą, kas privertė mane suabejoti ar yra ok pirkti išskirtinai IWDA + EIMI fondus, kurie abu priklauso tai pačiai ,,Blackrock” kompanijai. Bėda, kad jau neturiu nei noro, nei laiko gilintis į šiuos niuansus. Tad viltis dedu į mūsų tikruosius fin. blogerius. Pats didesnę laisvo laiko dalį skiriu neuroanatomijai, neurologijai ir grožinei literatūrai (na taip, taip ir Netflixui, bet šis garbės neprideda).

Šiuo metu svarstau, kokios finansinės pagalvės man reikia. Reiks skaitinėtis vokiškus fin. blogus. Imu suprasti, kad lietuviška mokestinė aplinka, įstatymai, tvarkos tampa man vis mažiau aktualūs. Taip pat noriu sužinoti ar egzistuoja tenais koks tai 401k atitikmuo.

Tiesą sakant reiks ne tik fin. pagalvę suplanuoti, bet ir visas savo išlaidas persibiudžetuoti. Svarstau gal ir tuo pasidalinti. Kol kas planuoju pradžioje stengtis investuoti 1k€/mėn, kas bus apie trečdalis algos, po to žiūrėsim. Nuo 2013m. gyvenu kaip studentas, save išlaikau vos nuo 2019m. liepos mėn., tad perėjimas prie vokiškų pajamų bus, sakykime, šioks toks ,,smūgis”. Pozityvus, žinoma.

Beje, jau spėjau susirasti, kur gyventi (iki šiol jau 7 mėn. gyvenu jaukiame ligoninės butuke). Dviejų kambarių 50 kv. m. butas be baldų (virtuvė su virykle etc. yra) 1600m. statytame klasikiniame ,,Fachwerkhaus” miesto centre atsieis 400€ Kaltmiete (nuoma be mokesčių). Laukia šioks toks iššūkis susipirkti baldus.

Das ist Fachwerkhaus.

Viso investuota: 9575,21€ (+1025,53€ nuo birželio pab.)

Vertė: 11 305,12€ (+1 403,44€ nuo birželio pab.)

1 thought on “2020 III ketv. investicijų ir dar šio to apžvalga”

  1. Na va, išjungei prenumeratą ir įrašą atradau po 2 savaičių. Mano nuomone, email prenumerata veikia dar ir kaip, nes FB algoritmai tavo naują įrašą parodys MAX 30% auditorijos. O dar ir tas faktas, kad galiu pamatyti kažkada ne laiku ir viskas – įrašas gone.

    O email’as išlieka – gali įkristi ryte ir galiu negalėti iš karto skaityti. Bet ateis laikas, praeisiu per visus neperskaitytus email’us ir atrasiu kabantį blog’o push’ą. Veikia veikia žinok. Email ain’t dead yet, toli gražu.

    Bet kokiu atveju, laukiame daugiau įrašų dabar kai pasikeis darbinė/pajamų situacija. Pasimėgauk šiek tiek nauja alga ir pasiekimu, bet šaunu, kad jau nusimatęs investicines sumas. Sėkmės ir lauksiu atnaujinimų! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *