Pradžia » 2021 m. vasario ir kovo mėn. investicijų ir dar šio to apžvalga

2021 m. vasario ir kovo mėn. investicijų ir dar šio to apžvalga

Praėjo kiek mažiau nei 3 mėn. nuo paskutinės apžvalgos (žodžiu, nuo paskutinės gavau dvi algas). Sekanti apžvalga birželio pabaigoje.

Trumpai apie dabartinę situaciją: pradirbęs gyd. rezidentu dabar esu 5,5 mėn. Ėmiau jausti kompetencijos užuomazgas, sąlyginai neblogai sekasi spręsti nuolat besikartojančias situacijas (insultus, epilepsijas, galvos svaigimus ir skausmus), mažiau stresuoju, kai esu kviečiamas į priimamąjį. Taip pat neblogai sekasi bendrauti su pacientais telefonu, t.y. viską suprantu, ko jie klausia, žinau, ko standartiškai yra klausiama ir turiu atsakymus Pandemijos metu pacientų lankymas labai apribotas, kuo gydytojai, žinoma, nesiskundžia, nes tai taupo laiką.

Nebekreipiu dėmesio į viršvalandžius. Darbo laikas yra 8:00-16:30, bet įprastai užsibūnu kokias 15-30min. Ne todėl, kad dirbu nepakankamai greitai, bet todėl, kad kartais reikia laukti vakarinio aptarimo ir pan. Ėmiau mažiau skubėti, tas 15-30 min. išnaudoju dienos metu pliurpdamas su kolegomis. Pradėjau taip daryti po to, kai pasiklausiau J. Bezos minties, kad ,,life-work balance” nėra jokia siekiamybė. Tokia galėtų būti ,,life-work harmony”. Tad nutariau nesukti galvos dėl nedidelių viršvalandžių, jei juos praleidžiu socializuodamasis, nesvarbu, kad darbe. Labiau skubėčiau namo, jei turėčiau prievolių ne darbe, bet tokių, apart darbo, šiuo metu teturiu vieną, pakankamai kuklią: pasirūpinti savimi. Šitoje srityje turiu ilgametę patirtį, tad problemų kolei kas nekyla.

Nusipirkau televizorių ir labai džiaugiuosi. Žiūriu filmus kaip ponas, įsijungiu net Žalgirio varžybas. Xbox X vis dar nėra kur nusipirkti. Dar norėčiau riedučių ir galų gale automobilio. Čia išsivystė man įdomi diskusija dėl naujo vs naudoto automobilio pirkimo. Diskusija sena kaip pasaulis ir abi pusės turi stiprių argumentų. Beje, dviračio grandinės ir galinių žvaigždžių keitimas man atsiėjo 57 €. Sako, gi, kad visako remontai Vokietijoje žeeeenkliai brangesni nei Lietuvoje. Štai dėl to linkstu link naujo automobilio pirkimo išsimokėtinai.

Bendrai po darbo pradžios svetur ir apskritai po mokslų baigimo patyriau ženklią gyvensenos infliaciją. Uni laikais gyvenau šešis metus kokių 17kv. m. kambary pirma dviese, po to vienas. Pradėjęs dirbti priimamajame apsigyvenau 30 kv. m. bute Kaune, o dabar karaliauju ženkliai geriau įrengtame 50 kv. m. bute savo miesto centre. Kažkokie taupymai maisto produktų ar pramogų ar dar ko sąskaita yra pamiršti ir laukiu kol galėsiu nusipirkti Xboxą ir svarstau apie naują automobilį. Kadangi Wizzair bilietai tiek į Rygą, tiek į Vilnių buvo atšaukti, atostogauti važiuosiu į Maljorką. Kaip tik šnekėjom su tėvais, kiek praturtėjo mano karta palyginus su jų. Praturtėjo smarkiai…

Per vasario mėn. iš algos liko neišleisti du tūkstančiai, o per kovą net trys tūkstančiai eurų. Tokie skaičiai man yra labai dideli ir džiuginantys, Visgi kol kas nedidinau savo investuojamų sumų, t.y. 1000 € į Degiro (vasarį pirkau EMIM ETF’ą, o kovą – IWDA) ir 400 € į Bondora Go and Grow (šis instrumentas tarnauja kaip high risk finansinė pagalvė). Atlikusias sumas laikau pirkti daiktams. Reikalingiems? Vargu. Visgi planuojami daiktai (auto, xbox ir riedučiai) pakels gyvenimo kokybę ir tai nėra prabangos prekės.

Paskutinių 3 mėn. pajamos: 10 932 € (!!!) Paskutinių 3 mėn. išlaidos: 4111 € Paskutinių 3 mėn. savings rate: 62%

Viso investuota: 13 276 € (+2800€ nuo sausio pab.)

Vertė: 17 798 € (+3 613 € nuo sausio pab.)

5 thoughts on “2021 m. vasario ir kovo mėn. investicijų ir dar šio to apžvalga”

  1. Džiaugiuos už tamstą, jog nesiruošiat niurkytis ties riba, kai psichologija ima laužyti žmogų dėl taupumo.
    O pamačius Jūsų įplaukas galiu pasakyti auksinis momentas truktelėti savo kapitą – sky high!

  2. Beveik visame pasaulyje gyvenimas patapo lengvesnis,gal ne tiek sumažėjo badaujančių kiek padaugėjo nutukusių ar bent jau su viršsvoriu. Vis didesnės galimybės leisti pinigus kam tik nori, nes maistas pigus ir nereikšmingas, ypač geriausiai gyvenančiam milijardui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *