Pradžia » 2022 m. II ketvirčio investicijų ir dar šio to apžvalga

2022 m. II ketvirčio investicijų ir dar šio to apžvalga

Nusipirkau porą paveikslų iš Amazon, labai jais džiaugiuosi:

Dar šits tas iš Amazon:

Investicijose pirkau tą patį, ką ir iki šiol. IWDA ir EIMI ETF’s, kažkiek Bitcoin, Ethereum, lašelį Solana. Buvau Vienoje, buvau Ciūriche, buvau kažkokiam Schloss’e (pilyje) prie Bonos. Buvau dar kelintą kartą Kelne ir Miunsteryje. Išbandžiau nakvojimą hosteliuose, dabar klausiu savęs, kodėl seniau apie tai nemąsčiau. Su miego akiniais ir ausų kamštukais nieko nepajauti. Garantuotai dar kažkur buvau, bet čia jau Google’o reiktų klaust, kas mėnesį siunčiančio neprašytas ataskaitas, kiek miestų aplankyta, kiek kilometrų nukeliauta. Žaidžiu Assassin’s Creed Origins, žiuriu ,,The Boys” ir moterų Europos futbolo čempionatą ir skaitau ,,How to be a neurologist”. Paskaičius, ką parašiau viskas atrodo labai puiku. Taip nėra, bet gyventi galima.

Kuris laikas lankau sort of tailandietišką boksą, buvau su jaunimu stovykloj. Manau, kad jaunimas tiek fiziniais pajėgumais, tiek agresija nusileidžia jaunimui iš, pavadinkim, ,,mano laikų” (circa 2000-2015m). Visgi mano imtis maža, nuomonės įsikandęs nesilaikau. Prieš veiksmus Ukrainoje vokiečių filosofas R. D. Prechtas išsakė įdomią mintį, kuri skambėjo daugmaž taip: ,,Man darosi ramiau, kai matau vokiečių jaunimą – iš jų šaltakraujiški kariai nesigautų.”. Panašu, kad atsigręžti reiktų į rytų jaunimą.

Šveicarijoje, išgremžto kalno viduje

Kaip išmokau mokyklos laikais piratauti, taip piratauju ir toliau. Šito neatsikratau. Gali ištraukti žmogų iš kaimo, bet kaimo iš žmogaus neištrauksi. Yra ir čia, Vokietijoje jų filmai.in atitikmuo, tad naujausius filmus žiūriu toliau kiek telpa.

Pavyko pasidaryti Steuererklärung (deklaruoti mokesčius) už 2020 m. Tiksliau už mane tai padarė Steuerberater (ale mokesčių konsultantas). Gavau iš valstybės 2000 Eur, konsultanto paslaugos kainavo apie 300 Eur. 2020 metais dirbau DE mažiau nei 3 mėn. Neįsivaizduoju už ką tie 2000 Eur.

Paskutinių 3 mėn. pajamos: 12 575 € Paskutinių 3 mėn. išlaidos: 7 696 € Paskutinių 3 mėn. savings rate: 38,8 %

Viso investuota: 35 097€ (+2868 € nuo kovo pab.)

Vertė: 39 167 € (-1614 € nuo kovo pab.) Blogiausias visų laikų ir iš viso trečias nuostolingas ketvirtis nuo 2019 m.

7 thoughts on “2022 m. II ketvirčio investicijų ir dar šio to apžvalga”

  1. Smagu skaityti ne sausą, gyvenimo detalėmis papildytą, ketvirčio apžvalgą. Dėl ageresijos pastebiu panašią tendenciją Švedijoje, bet ne tik jaunimo, o ir suaugusiujų vyrų tarpe. Mačizmo kultūra traukiasi, dėl ko labai džiaugiuosi.
    Kokie planai dėl kripto? Planuoji po truputį investuoti toliau?

  2. Agresijos pakanka pas rusus, va todėl Europa dabar lyg senovės Roma – išlepusi, duonos ir žaidimų. Barbarams ir stengtis nereikėjo. Mes esame barbarų palikuonys? Drakonas mirė, šlovė drakonui. Mes kiti lepūnėliai…
    Prisipažinsiu. Piratauju ir aš, kadangi laisvai tik rusų kalbą moku be gimtosios, o ir registruotis net nereikia rusiškuose, viskas visiškai nemokamai rutor fasttorent ir kitokie.
    Sėkmės Jums. Mažai kas berašo

  3. Pas visus panašios tendecijos, blogas ketvirtis, bet po 5 ar daugiau metų manau bus jokio skirtumo, tiesiog dar vienas “kalnelis”. Beje as su crypto tai sustabdziau, paliksiu viską ten tiesiog kaip loteriją. Kaip ten Vokiečių krašte atostogos jaučiamos, vis gi vasara ir pan. ?

    1. Man irgi kilo minčių stabdyt, bet pamąsčiau, kad pirkau kol kilo, o kai krenta tai nebepirksiu?.. Juk kaip tik laikas pirkti, kai pinga. Žinoma, tai eina prieš nuojautą, nes jei pinga tai rodos nupigs iki išnykimo, bet perku lygiai taip pat toliau. Tam ir reikalinga ilgalaikė strategija, kad emocijos nelemtų sprendimų.
      O vasara DE jaučiama taip pat kaip ir visur, šilta, žmonės mėgaujasi.

  4. Labas, esu paskutinių metų medicinos studentas, šiuo metu mokausi vokiečių kalbos ir esu gana tvirtai apsisprendęs po studijų emigruoti į kurią nors vokiškai kalbančią šalį. Šiuo metu atlieku mėnesio trukmės Famulatur nedideliame Vokietijos miestelyje, neurologijos skyriuje (neurologija sudomino 3 kurse, nuo tada minčių apie kitas sritis neatsirado :D). Turiu Tau keletą klausimų:
    1. Ar visais aprobacijai reikalingais dokumentais rūpinaisi pats, ar palikai viską agentūrai? Girdėjau nemažai skirtingų istorijų ir nuomonių, vieniem agentūra labai palengvino visą procesą, kiti vadina aferistais ir siūlo neprasidėt. Įdomi tavo nuomonė 🙂
    2. Klinika siūlo po studijų dirbti pas juos, kolektyvas labai draugiškas ir paslaugus, miestelis jaukus, bet situacija skyriuje tragiška, trūksta personalo, vienas Assistenzarzt prižiūri ~20 pacientų 😀 Ką rinktumeisi tu, kaip pirmą savo darbovietę, vietą su dideliu krūviu, daug atsakomybės, savarankiškumo, budėjimų, streso ir burnout rizikos, bet kartu daug patirties bei naujų pamokų, ar ieškotum “šiltesnės” darbo vietos su daugiau personalo/mažesniu skyrium (iš blogo įrašų supratau, kad jau patyrei ir vieną, ir kitą).

    P.S. Tavo blogą atradau atsitiktinai, prieš gerus metus google paieškoje įvedęs žodį hospitacija, bet jo dėka atradau ir kitus blogerius, forumus, įsitraukiau į finansų valdymo bei investavimo pasaulį 😀 Ačiū.

    1. Pretty awesome, kad per blogą įsitraukei į investavimą! VOkiečių kalbos mokiausi ir aprobaciją tvarkiausi su ,,GUssen Language” kalbos mokykla/medikų verbavimo agentūra. Na, tokia ten agentūra, tassai ponas Gussenas turi keliolika ligoninių, išmoko kalbos, sutvarko dokus. Deja, bet jis turi labai mažą pasirinkimą ligoninių, tad mieliau ieškočiau didesnės agentūros, kuri gali tau pasiūlyt keliolika neurologijos skyrių.
      Tavo ligoninė palei tavo aprašymą skamba kaip visiškai aiškus ir no brainer – NE. Personalo trūkumas (gydytojų šiuo atveju, ko gero, nes slaugytojų tai kiekvienoje ligoninėje trūkumas) peilis, nes kažkas susirgs, reiks perimti budėjimus dažnokai, bus BLOGAI. 20 pacientų per capita tai jau mėsmalė, net ne konvejeris. All in all, jei tikrai taip yra kaip sakai tai bėgti ir neatsigręžti.
      2. Į šitą klausimą nelabai įmanoma atsakyt, čia jau pačiam savęs klausiančiam žmogui atsižvelgiant į save patį (ypač į tokias savybes kaip streso toleranicja) reikia atsakyt. Svarbu žinot, kad klinikos dydis nebūtinai koreliuoja su darbo vietos šiltumu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *