Pradžia » 2022 m. I ketvirčio investicijų ir dar šio to apžvalga

2022 m. I ketvirčio investicijų ir dar šio to apžvalga

Šiek tiek chaoso buvo įnešta į portfelį. Sustabdžiau investavimą FinBee ir Paskolų Klube, tačiau viską išsiparduoti pasirodė ne taip paprasta kaip tikėjaus, tad dar daugelį metų kabės dalis neparduotų paskolų.

Chaoso apstu ne tik portfelyje, bet ir kasdienybėje. Pradėjau dirbti naujoje darbo vietoje. Čia geriau. Persikrausčiau į prašmatnesnį butą. Išmokau įrengti šviestuvus, nes Vokietijoje atsikrausčius į butą negalima nustebti ten neradus jokio palikto šviesos šaltinio. Iki darbo, beje, vos 12 minučių dviračiu, ką labai vertinu. Buvau Hans Zimmer’io koncerte. Pasvarstau rašyti ,,Doktorarbeit”.

Perskaičiau Dotojevskio ,,Notes from the underground”. Angliškai skaitėsi labai sunkiai. Perskaičiau Orvelo ,,The Road to Wigan Pier”. Rekomenduočiau. Sunku patikėti, kokia varginga buvo Jungtinė Karalystė tarpukariu. Gal turėčiau sakyti Britų imperija, gi, ji dar gyvavo tuomet. Na, tai tik sustiprina nustebimą, koks vargingas buvo paprasto žmogaus gyvenimas prieš nepilnus šimtą metų. Perskaičiau Agatos Kristi ,,Murder on the oriental Express” ir ,,Death on the Nile”. Labai sužavėjo tai, kad kitaip nei skaitant Konan-Doilio Šerloko nuotykius, A. Kristi duoda skaitytojui beveik tokį pat kiekį informacijos, kokį turi ir Erkiulis Puaro, tad yra kone įmanoma pačiam išspręsti bylą. Autorė turėjo turėti neįtikėtinai didelę kognityvinę galią, kad sukurtų tokias painias istorija be palaidų galų. Toliau skaitau ,,Neurologisch topische Diagnostik”.

Investicijose pirkau tą patį, ką ir iki šiol. IWDA ir EIMI ETF’s, kažkiek Bitcoin, Ethereum, lašelį Solana. Nebededu papildomų pinigų į Bondora Go and Grow. Nuo šiol pajamos sumažės apie 1000 Eur per mėnesį dėl to, nes naujoje darbovietėje gaunu/reikia daryti mažiau budėjimų. Tai reiškia 1000 Eur mažiau investicijų kas mėnesį. Namų apyvokos išlaidos irgi kažkiek pakilo. Žodžiu, kalbant apie investicijas tai čia apsukos mažėja.

Paskutinių 3 mėn. pajamos: 13 107 € Paskutinių 3 mėn. išlaidos: 7100 € Paskutinių 3 mėn. savings rate: 54,2 %

Viso investuota: 32 229 € (+5653,36 € nuo birželio pab.)

Vertė: 40 781 € (+5407 € nuo birželio pab.) Antras nuostolingas ketvirtis nuo 2019 metų.

6 thoughts on “2022 m. I ketvirčio investicijų ir dar šio to apžvalga”

    1. Šiuo kūriniu užbaigė koncą. Manęs kaip jau užkietėjusio Zimmerio fano labai nenustebino, bet žinoma, patiko. Jo nežinantiems nesiūlyčiau.

  1. Sėkmės darbuose. Išlaidos auga nenumaldomai? P2P skubiai išpardavinėti tenka su nuolaida?
    Kalbos pamokėlė. Nevartotina: “…kas liečia investicijas”…. Kas liečia yra blogas, geriau neliestų. Labai dažnai lietuviai vietoj paprastenių, trumpesnių išsireiškimų vartoja “kas liečia” ir “kalba eina apie”. Paprastai “kalbama”, o pati kalba niekur neina.

    1. Teko nuomotis butą kitame mieste. Žinoma nepigiau. Teko pirkti skalbimo mašina, eilę mažmožių ir t.t.
      Ačiū už pamokėlę!

  2. Sveikas,

    Kokia platforma naudoji kad investuoti i ETFs? Turiu Freedom24 programele bet nelabai paitikiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *