Pradžia » 2020 IV ketv. plius 2021-01 investicijų apžvalga

2020 IV ketv. plius 2021-01 investicijų apžvalga

Praėjo 3 mėn. nuo paskutinės. Sekanti balandžio pirmoje pusėje.

Trumpai apie dabartinę situaciją: buvau įdarbintas gydytoju rezidentu neurologijos skyriuje nuo 09.10.2020. Jau pripratau, kaip Vokietijoje įprasta, datą rašyti iš kitos pusės. Darbe nuotaika labai nepastovi. Kartais tiesiog koktu, koks sunkus mano darbas, kiek daug žmonės iš manęs nori (tiek pacientai tiek pagalbinis personalas), kartais einu per skyrių pakylėtas, didžiuojuosi tuo, kad man patikimi sprendimai lemią žmonių gydymą ir išeinu iš darbo su mintimi, kad ,,šiandien šį tą nuveikiau ir viską suspėjau”. Nuo spalio 9d. iki sausio 1d. turiu kiek mažiau nei 40 val. viršvalandžių, kas yra mažesnis skaičius nei tikėjausi. Visgi pirmi mėnesiai.

Kalbant apie ETF’us nusprendžiau uždaryti dvi menkas pozicijas, kurias pirkau nepergeriausiai žinodamas kodėl jas perku vos pradėjęs investuoti į ETF 2019m. vasarį. Jos sudarė mažiau nei 2% mano portfelio, tad tai neesminis pasikeitimas, o tik bandymas portfelį mažumėlę supaprastinti. Net neminiu pavadinimų, kad bereikalingai neatkreipčiau skaitytojo dėmesio. Taipogi ištaisiau vieną kitą rastą klaidą pvz. Profitus platformos vertė vis buvo 200+ EUR , nors ten neinvestuoju jau virš metų ir likusi vertė tėra lygi apytikriai 20 EUR. Viskas, kas grįžo iš Profitus automatiškai sukapsėjo į SAVY, nes abi platformos susietos su Paysera banko sąskaita.

Per šį ketvirtį įsigijau 15 vnt. iShares Core MSCI World UCITS ETF. Praeitą ketvirtį įsigyta buvo 19 vnt. Kodėl mažiau? Rugsėjį ir spalį neturėjau pajamų, nelabai turėjau iš ko investuoti, teko net savo Bondora Go and Grow portfelį išsigryninti ir 1500 € skolintis. Didelės dalys pirmų dviejų algų, kurių pirma buvo už nepilną mėnesį, buvo išleistos baldams ir įvairių įvairiausiems kitiems buitiniams rakandams. Bondoros Go and Grow portfelis dar negrįžo prie senosios vertės, palaipsniui žadu jį didinti iki 3k, kas atitiks 3 mėn išlaidas. Dar vienos algos dydžio grynuosius laikysiu sąskaitoje ir toks bus mano juodos dienos fondas atitinkąs apytikriai 3-6 mėn. išlaidas. Jei klausite, tai net didesnis nei man reikia.

Sėkmingai įsikūriau nuomojamame bute, susipirkau baldus (buvo lengviau nei tikėjausi), dabar svarstau ar man reikia televizoriaus + konsolės. Metų metus televizoriaus neturiu ir nežiūriu, bet per tuos metus jie patobulėjo, galėčiau youtube ir Netflix’ą žiūrėti. Žaidimų irgi jokių nežaidžiu jau nežinau kiek metų, o šiandieniniai žaidimai neįtikėtinai išdirbti. Niekaip neapsisprendžiu. Šį malonumą įsirengti atsieitų virš tūkstančio eurų, kas man yra įkandama, bet vargu ar aš praleisiu pakankamai laiko su tais daiktais, kad pirkti juos man būtų verta. Gal kas tartumėt patariamąjį žodį?

Iki dabar visad investuodavau mėnesio pabaigoje. Nuo dabar, kuomet algą gauna pačioje mėnesio pabaigoje, investuoti imsiu mėnesio pradžioje. Kitoje ketvirtinėje apzvalgoje jau bus matyti ,,vokiski“ skaičiai, kuomet per mėnesį bus investuojamos bus ženkliai didesnės sumos. Nors stebina skaityti honest FIRE, Giem, Mr. BM, šešis nulius, sprendimą, avele, P.Panavą, kur kolegos tokius dalykus išdarineja Lietuvoje.

Paskutinių 3 mėnesių pajamos: 7584 € Paskutinių 3 mėnesių išlaidos: 4478 € Paskutinių 3 mėnesių savings rate: 35%

O nuo šios straipsnio vietos prasideda šiokie tokie netikslumai, tad disclaimeris jums ir man pačiam: toliau esantys skaičiai atspindi mano 2020 IV ketv. PLIUS 2021 sausio pradžios progresą, nes apžvalga vėluoja, o sausio porcija jau investuota.

2021.01.07 Holdings

Viso investuota: 11 476,36 € (+1 901,15€ nuo rugsėjo pab.)

Vertė: 14 185,03 € (+2 879,91€ nuo rugsėjo pab.)

Prisegu ir gruodžio mėn algalapį. Alga kiek mažesnė nei lapkritį (2750 €), kaip suprantu, todėl, kad gruodis turėjo mažiau darbo dienų. Čia alga vis dar be budėjimų. Už juos moka, kas tris menesius ar kažkas tokio. Vis nepasivarginu pasidomėti.

6 thoughts on “2020 IV ketv. plius 2021-01 investicijų apžvalga”

  1. Sveiki,

    sudomino ši vieta “ Nors stebina skaityti honest FIRE, Giem, Mr. BM, šešis nulius, sprendimą, P.Panavą”. Visus blogus žinau, išskyrus “sprendimą”? Kas tai, gal nuorodą galima?

  2. Negalima lyginti, bet palyginkim. Lietuvoje su tokiu “ant popieriaus” atlyginimu gautum ~120€ daugiau “į rankas” 🙂

  3. OOO.. age empires II mano ir buvo paskutinis, super zaidimas po daug metu neperseniausiai savo vaikui parodziau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *